Home > algemeen

Zeilvakantie Korfu, Ionische zee

Geniet van een prachtige zonsondergang in het decor van een azuur blauwe zee. Elke zeilreis biedt zowel gezellige havens en dorpen, rustige baaien, weinig betreden stranden en wordt vast een onvergetelijke ervaring. Samen met de bemanning wordt dagindeling en route beslist.
.

Onze vertrekbasis is de Gouvia baai te Korfu.
Korfu is het meest noordelijke eiland van de zeven Ionische eilanden. Het eiland staat bekend als het groenste eiland van Griekenland. Dit is niet verwonderlijk als je nagaat dat er citrusbomen, platanen, wijngaarden, oleander, cipressen en meer dan 4 miljoen olijfbomen aanwezig zijn.
We zeilen langs een prachtige kustlijn, het water verandert van aquamarine tot cobalt blauw. We kunnen bij het rustige eiland Paxio voor anker gaan. Een zeiltrip naar het vaste land, leidt ons naar Parga, omgeven met kleine eilandjes, met charmante dorpjes.

Tijdens je zeilvakantie, kan je zelf actief zeilen of gewoon ontspannen en genieten van de mooie plekjes, zwemmen en zonnen. Wandelen in dorpjes, en wacht 's avonds een lekkere Griekse keuken in een gezellig restaurant.
De schipper staat je bij als je wilt leren zeilen, zeilervaring is niet vereist. Routes plannen doen we gemeenschappelijk en de schipper let steeds op de veiligheid van de meezeilers en het zeiljacht.

Huurperiodes zijn per week, met 2 tot 4 gasten. Afwijkingen zijn eventuele mogelijk op aanvraag.

Bereikbaarheid:
- De opstaphaven Gouvia-marina is slechts enkele kms van de Korfu luchthaven. Er zijn ook ferries naar Korfu.

anker.jpg (44399 bytes)  

swim.jpg (5461 bytes)

Kuip.jpg (21787 bytes)